Սպասք լվանալ ու առավել ևս չորացնել ոչ բոլորն են սիրում և նույնիսկ համարում են ձանձրալի աշխատանք։ Իսկ երբ խոհանոցում հավաքվում է հսկայական սպասք, թվում է, թե դրանք լվանալն ու չորացնելը սխրագործություն է: Ի՞նչ անել այդ դեպքում, ինչպե՞ս լվանալ սպասքը:
Առաջարկում ենք մի քանի միջոց, որոնք ապասք լվանալու գործընթացը հաճելի կդարձնեն:

  • Փորձեք ձեր գործը թեթևացնել ու մասերի բաժանել: Պետք չէ սպունգն անընդհատ պատել հեղուկով: Եթե վերջանում է, փորձեք հանգստանալ ու զբաղվել մեկ այլ գործով: Եթե գործողությունը բաժանեք մի քանի փուլի, հոգեբանորեն այն կատարելն ավելի հեշտ կլինի։
  • Օգտագործեք ռետինե ձեռնոցներ
    Գնեք ռետինե ձեռնոցներ, որոնք կպաշտպանեն ձեր ձեռքերը, կպահեն դրանք փափուկ, քանի որ ջրի հետ շփումը կարող է ձեռքերի չորացման պատճառ դառնալ:
  • Լսեք որևէ հաճելի և ուրախ երաժշտություն
    Սպասք լվանալիս միացրեք երաժշտությունն ու կտեսնեք, թե որքան արագ եք անում ձեր գործն ու ժամանակն ինչքան արագ է թռչում:

Օգտակար խորհուրդներ

Այս խորհուրդները կօգնեն շատ արագ ազատվել կեղտից:
Առաջին հայացքից թվում է, թե սպասք լվանալն այնքան հեշտ է, որ նույնիսկ փոքրիկ երեխան կարող է դա անել առանց որևէ դժվարության: Սակայն պետք է ուշադրություն դարձնել մի շատ կարևոր հանգամանքի՝ հեղուկի ընտրությանը, առանց որի սպասքն անհնար կլինի լվանալը։

  • Հեռացնում ենք սննդի մնացորդները։ Եթե հասցրել է քարանալ, ապա ափսեն 5 րոպե ընկղմեք տաք ջրի մեջ, որից հետո լվանալն ավելի հեշտ կլինի։
  • Ցանկալի է ափսեները, բաժակները և սպասքի այլ պարագաները լվանալ հերթականությամբ: Խորհուրդ է տրվում սկսել բաժակներից, այնուհետև անցնել խորը ամաներին, իսկ հետո՝ գդալներին ու պատառաքաղներին:
  • Սպասքը պետք է լվանալ ամբողջական և ոչ թե միայն այն կողմը, որտեղ եղել է կերակուրը։
  • Խոշոր սպասքը (թավաներ, կաթսաներ և այլն) պետք է լվանալ վերջում, քանի որ յուղի շերտը հեռացնելը շատ ժամանակ կարող է խլել: Այդ իսկ պատճառով պետք է նախօրոք 10 րոպե ընկղմել տաք ջրի մեջ։

Սպասքը չորացնելու կանոնները շատ պարզ են՝

  • Թողնել, որպեսզի սենյակային պայմաններում ինքնուրույն չորանա
  • Սրբել սպասքի համար նախատեսված հատուկ սրբիչով

Ինչպես տեսաք, սպասք լվանալը կարող է դառնալ նույնիսկ հետաքրքիր զբաղմունք, եթե հետևեք այս խորհուրդներին և անհրաժեշտը համատեղեք հաճելիի հետ։